Orchideeënvereniging kring Noordwest-Veluwe

 

Terug naar kringen overzicht

 


OVER DE KRING


De Kring Noordwest Veluwe is opgericht op 15 november 1974 en maakt als regionale vereniging deel uit van de Nederlandse Orchideeën Vereniging, NOV. Wij zijn een kleine kring die tijdens de bijeenkomsten vooral zelf en praktisch met orchideeën bezig zijn. We willen van elkaar leren hoe wij planten groot kunnen brengen en hopelijk in bloei kunnen krijgen. Iedereen is welkom als lid. Of je nu een prachtige orchideeënkas hebt of een paar orchideeën op je vensterbank. Iedereen is uiteindelijk begonnen op de vensterbank.

 

BIJEENKOMSTEN
Met uitzondering van de maanden juli en augustus komt de Kring maandelijks bijeen op de 3de zaterdag van de maand. De bijeenkomsten beginnen om 13.30 uur, maar de zaal is open vanaf 13.00 uur. Tijdens de meeste bijeenkomsten is er een lezing of gesprek over een onderwerp dat te maken heeft met orchideeën. Belangrijk onderdeel is altijd een uitgebreide plantbespreking van door leden meegenomen orchideeën. Elke middag is er een thema waar iemand van de kring zich  op voorbereid en dan gaan we daar over in gesprek. Soms met behulp van een (korte) presentatie. De kringbijeenkomsten worden gehouden de “kantine van de IJsbaan” Hof van Blom 92 8051 JS Hattem.

LIDMAATSCHAP
De kosten van het lidmaatschap van de Kring bedragen € 15,00 voor individuele leden. Partnerleden betalen daarenboven € 7,50

SECRETARIAAT
Dhr. D. Zuiderbaan,
tel. +31383325064
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

15 september 2018 : Mijn Pleurothalis door C. Verweij
20 oktober 2018      : Andes Gebergte Trichopilia / Tortilia door Niels Berens
24 november 2018  : Licht, Hoeveel? Kunstlicht ja/nee enz. Iedereen levert bijdrage
15 december 2018  : Water geven en jaarprogramma 2019 maken

 Bulbophyllum polyflorum 42455
Bulbophyllum polyflorum

Trichocentrum microchilum 39277
Trichocentrum microchilum