Werkgroepen Nederlandse Orchideeën Vereniging

Binnen de NOV zijn werkgroepen actief, die zich op een speciaal gebied van de orchideeënhobby concentreren. De naam van de werkgroep wijst al op hun specialisatie. Een ieder die zich aangetrokken voelt tot dat specialisme kan er lid van worden.


Werkgroep Masdevallia

Met ingang van medio 2021 is de werkgroep Masdavallia opgehouden te bestaan.


Werkgroep Paphiopedilum

Deze werkgroep verenigt de amateurs met bijzondere belangstelling voor het geslacht Paphiopedilus en andere Cypripedieae.
De leden komen 2 keer per jaar bijeen en besprken dan de meegebrachte planten 
Locatie bijeenkomsten afwisselend, bij
Orchid-z, (voorheen Klinge Orchids) Middenweg 54b, Nederhorst den Berg of
Orchideeën Jan van der Linden, Engsteeg 2 Brakel
Voor inlichtingen: Martien Stiphout
Tel: +31485572124
Mail: voorzitter


Werkgroep Europese Orchideeën

Hoewel de “Werkgroep Europese Orchideeën" officieel niet meer bij de NOV is aangesloten, maar bij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, de KNNV, nemen wij die maar al te graag op in onze pagina's. Het gaat uiteindelijk om orchideeën.

De Werkgroep Europese orchideeën van de KNNV houdt zich bezig met de studie en bescherming van de Europese orchideeënsoorten en hun biotopen. Alle KNNV-leden die belangstelling hebben voor Europese orchideeën en de gedragscode van de werkgroep onderschrijven kunnen lid worden. We zijn wel een werkgroep, wat inhoudt dat van de leden verwacht wordt dat ze op een of andere wijze actief bijdragen aan de activiteiten van de werkgroep en/of zich actief met Europese orchideeën en hun bescherming bezig houden.

Website WEO


Vereniging Orchideeën Vermeerdering

Deze vereniging, voorheen de werkgroep Zaaien en Meristemen, houdt zich bezig met het vermeerderen van orchideeën.
Voor inlichtingen:Anneke Wagner
Tel: +31153219841