Najaars Orchideeëndag

posternov1okti2022
Categorie
NOV evenement
Datum
zaterdag 1 oktober 2022 10:00 - 15:00
Locatie
Botanische Tuinen Utrecht

Najaars Orchideeëndag

Op 1 oktober organiseert de NOV de Najaars Orchideeëndag in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.
En we pakken groots uit: negen professionele kwekers en 25 liefhebbers zullen planten, zaailingen en potmaterialen aanbieden voor de liefhebbers van zowel epifytische als terrestrische orchideeën. Daaronder een speciale stand van Leo Zwinkels met cascade-cymbidiums, zie het artikel in Orchideeën 1/2022.

Gratis toegang voor NOV-leden, maar neem wel je lidmaatschapskaart mee!
En, let op: in Orchideeën 4/2022 stond vermeld dat je één introducé mocht meenemen. Die regel is helaas vervallen, je introducé moet een kaartje kopen. Of een museumjaarkaart hebben natuurlijk


De andere acht professionele kwekers die aanwezig zijn, in alfabetische volgorde met link naar hun website:

Akerne Orchids, Botanische Orchideeën, Orchids Deluxe, Orchidz, Orchidhouse Asia, Frans Reinhart, Tropiscape Orchids, Wubben Orchideeën.


Ook de 25 liefhebbers zullen een grote variatie aan planten meebrengen, waaronder vaak zeldzame pareltjes... Daarnaast zal Bert van Zuijlen met zijn boekenbeurs niet ontbreken. Er zal een orchideeëndokter aanwezig zijn en een infostand over gewasbescherming.
En, jazeker, neem je mooiste bloeiende planten mee, want de Keurings Commissie Orchideeën (KCO) verzorgt een keuring met om 13.00 uur de oorkonde uitreiking. Tevens een tafelkeuring, inclusief een persoonlijke uitleg met advies aan de eigenaar van de gekeurde plant.

 

 
 

Alle datums

  • zaterdag 1 oktober 2022 10:00 - 15:00

Powered by iCagenda